Bedrijfsadvies

Juridisch advies

Als ondernemer begeef je je binnen een wettelijk kader waarvan je onmogelijk alles kan weten. Met een juridisch adviseur aan je zijde ben je zeker dat je steeds in regel met de wet handelt.
Boek een afspraak
Conform het wettelijk kader

Als ondernemer begeef je je binnen een wettelijk kader waarvan je onmogelijk alles kan weten. Met een juridisch adviseur aan je zijde ben je zeker dat je steeds in regel met de wet handelt. Elke vennootschapsvorm heeft eigen voordelen en aandachtspunten. In specifieke situaties is het eerder aangewezen om te werken met een patrimoniumvennootschap in combinatie met een exploitatievennootschap. Een holding overkoepelt dan weer beide vennootschapsvormen.

Daarnaast behoort ook een afzonderlijke managementvennootschap tot de mogelijkheden om je bedrijfsstructuur te optimaliseren. Van vennootschapsrecht, arbeidswetgeving en contractrecht tot fiscaal recht. Bij FISCOPTI hebben we de juiste connecties in huis.

Vooraleer we je bijstaan met helder advies en begeleiding, starten we met een grondige analyse. Voor de meest complexe materies brengen we je desnoods rechtstreeks in contact met onze externe experten.

Statuten – opstart & uitbreiding

De statuten van een vennootschap vormen de basis van de oprichtingsakte. Het kan gebeuren dat in een latere fase onder impuls van een koerswijziging of uitbreiding van de activiteiten deze statuten bijgestuurd moeten worden.

Wij zorgen ervoor dat deze wijzigingen gebeuren conform de wet. Tevens kan je voor ondersteuning bij investeringsanalyses of haalbaarheidsstudies een beroep doen opons team.

Externe Experten

Alle wettelijke ontwikkelingen op de voet volgen is zelfs voor ons als kantoor geen evidentie. Daarom doen we regelmatig een beroep op externe, juridische raadgevers met een specifiek gebied van expertise.

Zo garanderen we dat alle juridische, administratieve en fiscale aangelegenheden steeds in overeenstemming met de wet behandeld worden.

Contracten

FISCOPTI begeleidt je, samen met specialisten in het ondernemingsrecht, in de breedste zin van het woord, van precontractuele adviezen en onderhandelingen tot de redactie van nationale en internationale commerciële overeenkomsten.

Overnames van ondernemingen, distributie, handelsagentuur, leningen, aannemingsovereenkomsten, huurovereenkomsten, dienstverleningsovereenkomsten, koop-verkoop, projectontwikkeling, … Onze expertise strekt zich uit over een breed spectrum aan contracten.

Kom meer te weten hoe we je op juridisch gebied ondersteunen.

Heb je interesse om eens samen met ons het wettelijk kader van je onderneming te bespreken?
Neem snel contact met ons op en kom gerust langs. De koffie staat al klaar. 
Of stuur ons een bericht (door op onderstaande knop te drukken), dat kan ook.

Contacteer ons