Over ons

Wie zijn we

Een klein maar gedreven team dat altijd voor uw klaar staat en al uw vragen

Bij ons FISCOPTI kan je niet rekenen op slechts één dossierbeheerder die jouw dossier door en door kent, maar op een echt team. Zo zijn er gemiddeld een drietal beheerders op de hoogte van jouw dossier en wordt er te allen tijde voor continuïteit voor onze klanten gezorgd. Ons kantoor bestaat uit een enthousiast en dynamisch team waarbij iedereen over zijn eigen expertises en studiegebied beschikt.

Het is daarbij ook onze ambitie om zo kort mogelijk op de bal te spelen op vlak van bijstand en advies. Met meer dan 25 jaar ervaring biedt FISCOPTI u kwaliteit, innovatie en betrokkenheid.

Sinds onze opstart in 1995 door onze zaakvoerder Gunther Wendrickx zijn we uitgegroeid tot een gevestigd boekhoudkantoor in Antwerpen met klanten in gans België. Dankzij onze hoge kwaliteitsstandaard en proactieve houding genieten we van een uitstekende reputatie bij onze klanten. Onze voornaamste klantengroepen zijn:

  • KMO's
  • Eenmanszaken
  • Uitoefenaars van vrije beroepen
  • Starters
  • Particulieren met een complexe(re) personenbelasting
Boek een afspraak

Even terug in de tijd

1995
Oprichting ORION ACCOUNT BV
2003
Naamswijziging in FISCOPTI
2011
Betrekken van huidig kantoor in de Justitiestraat 25 te Antwerpen
2015
Verwelkoming 100ste klant
2020
Kaap van de 275 klanten bereikt
2022
Aanwerving 5de medewerker

Het team

Gunther

Zaakvoerder – Fiscaal accountant

Gunther Wendrickx richtte in 1995 FISCOPTI op en is zelf Senior Accountant-Fiscalist. Al meer dan 25 is Gunther nauw betrokken met de werking en uitbouw van FISCOPTI. Als gecertificeerd accountant-fiscalist bouwde hij samen met zijn medewerkers FISCOPTI uit tot wat het vandaag is: een Boekhoudkantoor waar eerlijkheid, vertrouwen en discretie voorop komen. Waar boekhoudkundige en fiscale expertise even vanzelfsprekend zijn als onderbouwd advies en begeleiding. Hij tracht steeds zelf evenwicht te zoeken tussen werk en gezin, tussen inspanning en ontspanning. Een goed evenwicht is voor hem de basis van een gelukkig leven, daar gelooft hij rotsvast in en dit is tevens wat hij zijn klanten ook wil bieden. Een goede balans is essentieel wanneer je zaken doet. Zowel een gezonde, persoonlijke balans als een positieve, boekhoudkundige balans. Wanneer hij de deuren van het kantoor achter zich sluit, gaat al zijn aandacht uit naar zijn gezin. Hij is ook een liefhebber van culinaire adresjes in en buiten Antwerpen, je kan hem naast boekhoudkundig en fiscaal advies, dus ook steeds een aanbeveling voor een goed restaurant vragen. Om zijn conditie op peil te houden doet hij aan badminton en hij is ook een basketballiefhebber, al is dat laatste eerder een passieve sportbeoefening.

Ehtesham

Accountant

Ethesham, (beter gekend als Sham bij ons op kantoor) heeft zijn diploma graduaat boekhouding in 2016 behaald. Ondertussen werkt hij sinds 2017 bij FISCOPTI. Hij is al 6 jaar een vaste waarde binnen ons kantoor en daarenboven is hij geregistreerd stagiair fiscaal accountant (ITAA). Sham is voornamelijk verantwoordelijk voor de jaarafsluitingen van ondernemingen. Daarnaast is hij nauw betrokken bij alle btw aangiften en in dit kader houdt hij zich voornamelijk bezig met het inboeken en controle van aankoop- en verkoopfacturen. Hij werkt samen met Gunther Wendrickx de Fiscale optimalisaties uit voor alle klanten en werkt tevens verbetervoorstellen uit. In zijn schaarse vrije tijd is hij een echte “Foodie” en benadigd hobby kok, verder reist hij graag om zo telkens nieuwe regio’s en culturen te ontdekken. Wanneer hij dat nog eens kan combineren met het uitproberen van de lokale eetgewoonten en streekgerechten, dan wordt hij pas echt blij.

Rebecca

Administratie en onthaal

Rebecca is de steun en toeverlaat van zowel Gunther als het ganse kantoor. Zij verzorgt alle administratie en staat in voor de verwerking van boekhoudkundige documenten, zodat uw accountants zich uitsluitend met hun klantendossiers kunnen bezig zijn. Rebecca heeft nog niet zo heel lang geleden ons team vervoegd en is nu al een onmisbare schakel in het team. Wanneer u bij ons op kantoor langs komt, dan is zij de eerste collega waar u mee in contact zal komen, daar zij ook het onthaal van alle klanten op zich neemt. Het grootste deel van haar vrije tijd gaat op aan haar 2 bengels en in de schaarse tijd die dan nog overblijft leest ze graag een spannend boek en is ze een verwoed puzzelaar.

Mediha

Accountant

Mediha studeerde in 2018 af als Accountant bij AP Hogeschool en werkt ondertussen sinds maart 2020 bij FISCOPTI. Zij werkt als dossierbeheerder waar zij voornamelijk instaat voor het verwerken van alle boekhoudkundige documenten en bekijkt zij mogelijke optimalisaties op fiscaal vlak voor de aan haar toegewezen klanten. Mediha is een echte teamplayer en hecht heel veel belang aan het delen van kennis en verliest geen enkele deadline ui het oog

Eylem

Accountant

Eylem heeft sinds oktober 2019 een diploma Accountancy-Fiscaliteit behaald en ging meteen aan de slag bij FISCOPTI. Ze is dossierbeheerder en ze is verantwoordelijk voor het verwerken van dossiers, btw-aangiftes en het voorbereiden van personenbelastingen van de aan haar toegewezen klanten. Er hangt een fijne werksfeer tussen de collega’s en het is vlakbij huis, wat zeker ook een leuke voordeel is.

Kim

Accountant

Kim Peeters studeerde af in 1993 als accountant en kent Gunther Wendrickx, zaakvoerder van Fiscopti, al vanuit haar studententijd. Eens afgestudeerd is ze meteen bij een fiduciaire gaan werken om zo snel mogelijk praktijkervaring op te doen. Kort daarna is ze al bij een grote multinational begonnen waar ze gedurende 18 jaar echt alle facetten van complexere boekhouding en fiscaliteit zich eigen heeft gemaakt … van input over rapportering van de verschillende bedrijfsunits tot consolidatie en algehele jaarafsluiting van het bedrijf. In 2020 richtte ze dan uiteindelijk haar eigen kantoor op, waar ze via één van haar klanten terug in contact kwam met haar vroegere studiegenoot Gunther en zo begon de samenwerking met Fiscopti. Kim staat ondertussen in voor de opstart van nieuwe klanten; btw-aangiften en btw-problematieken in specifieke sectoren, alsook het opmaken van balansen en jaarafsluitingen. Verder werkt ze nauw samen met Gunther op fiscale dossiers, aangiftes en het opstellen van meer complexe jaarrekeningen. Ze heeft trouwens ook een eigen ITAA-nummer.

Femke

Accountant

Femke heeft reeds enkele jaren ervaringen in het verwerken van administratie. Sinds april 2023 is ze gestart bij FISCOPTI en houdt zich voornamelijk bezig met het inboeken van aankoop- en verkoopfacturen. Daarnaast controleert zij alle financiële transacties voor het afstemmen van de facturen. Ze is gehuwd. In haar vrije tijd is ze grotendeels bezig met haar 2 kindjes. Verder geniet ze van een goed restaurant.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een specifieke vraag die je graag aan een van onze adviseurs voorlegt? Wij luisteren naar jouw uitdagingen.
Boek meteen een afspraak en kom gerust langs. De koffie staat al klaar. Of stuur ons een bericht (door op onderstaande knop te drukken), dat kan ook.
Contacteer ons