Boekhouding

Balans Opmaak

Een belangrijk onderdeel wanneer je jouw boekhouding in handen van FISCOPTI geeft is het opmaken van een (tussentijdse) balans. Het is een overzicht van de bezittingen, de schulden en het eigen vermogen van jouw bedrijf op een bepaald moment in tijd. Onze accountants kunnen je relatief eenvoudig enkele kengetallen berekenen die voor jouw onderneming relevant zijn, zoals liquiditeit en solvabiliteit.
Boek een afspraak

Met een balans zie je in één oogopslag hoe jouw bedrijf er in financieel opzicht voor staat. Je kan in één opslag zien of jouw onderneming een positief of een negatief eigen vermogen heeft. Ook de investeringen die je plant te doen en de manieren waarop je deze best financiert, kan je terugzien op de balans. Bij FISCOPTI kan je ten allen tijde jouw balans opvragen, maar als het een onderdeel van jouw jaarrekening is, dan doe je dit best bij het einde van jouw boekjaar. De balans is overigens een verplicht onderdeel van de jaarrekening.

Een vaste indeling van een balans ziet er als volgt uit:

Activa

  • Vaste activa
  • Vlottende activa

Passiva

  • Eigen vermogen
  • Lang vreemd vermogen
  • Kort vreemd vermogen

Een balans maken is niet altijd even makkelijk. Daarom laat je dit best over aan één van onze FISCOPTI boekhouders, zij weten hier wel raad mee en geven je daarbovenop ook nog persoonlijk advies en verbetervoorstellen.

Nood aan meer advies wat jouw balans betreft?

Wil je ook graag te weten komen wat jouw balans je leert? 
Boek meteen een afspraak en kom gerust langs. De koffie staat al klaar. 
Of stuur ons een bericht (door op onderstaande knop te drukken), dat kan ook.

Contacteer ons