Fiscaliteit

Personenbelasting

Jaarlijks moet jouw aangifte van personenbelasting ingediend worden. Je kan hiervoor een beroep doen op onze accountants, mits zij van jou de nodige informatie en documenten bezorgd krijgen.
Boek een afspraak

Iedere belastingplichtige moet jaarlijks zijn aangifte voor de personenbelasting – ook wel: je belastingbrief – ingevuld bezorgen aan de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën. Zij innen deze inkomstenbelasting.

Afhankelijk van de manier waarop je aangifte wordt ingediend, geldt een andere deadline. Zo kan je jouw papieren aangifteformulier ingevuld terugbezorgen tot einde juni, terwijl je bij een elektronische aangifte de tijd hebt tot midden juli.

Laat u je aangifte invullen door jouw accountant, dan heb je de tijd tot einde oktober. De precieze data verschillen jaarlijks. Vast staat dat je een boete zal moeten betalen wanneer je aangifte te laat werd ingediend.

WAAROM EEN FISCOPTI ACCOUNTANT INSCHAKELEN?

Naast de latere deadline heeft het inschakelen van een accountant nog een voordeel. Een goede boekhouder kent de kneepjes van het vak, onze medewerkers kunnen je mogelijk nog op een paar extra aftrekposten wijzen die je anders zelf over het hoofd zou gezien hebben.

Op die manier haal je er meteen ook financieel voordeel uit. Ook kunnen onze accountants mogelijke fouten, die in jouw automatisch gegenereerde belastingbrief zijn geslopen, er uit halen. Je moet er echt al heel wat van afweten om die zelf te kunnen opsporen.

WAT ALS JE TE LAAT EEN ACCOUNTANT INSCHAKELT?

Bij het te laat indienen van jouw aangifte heeft de belastingcontroleur een veel langere termijn om je dossier te behandelen. Doorgaans wordt hem al snel een extra verwerkingstijd van anderhalf jaar gegund, wat betekent dat een eventuele terugbetaling ook veel langer op zich zal laten wachten.

Hulp nodig?

Heb je ook het gevoel dat je nog meer aftrekposten zou kunnen inbrengen, maar weet je niet hoe hieraan te beginnen?
Boek meteen een afspraak en kom gerust langs. De koffie staat al klaar. 
Of stuur ons een bericht (door op onderstaande knop te drukken), dat kan ook.

Contacteer ons