Fiscaliteit

Advies en Optimalisatie

Naast jouw algemene bedrijfsstrategie heb je ook een fiscale strategie nodig. Deze strategie richt zich per definitie op de lange termijn, maar is cruciaal voor de verdere groei van jouw bedrijf.
Boek een afspraak

Vanuit deze fiscale strategie wegen we bij de jaarlijkse aangiftes verschillende fiscale mogelijkheden tegenover elkaar af. Zo bent je zeker dat je fiscaal optimaal onderneemt en investeert.

Bij FISCOPTI kan je terecht voor het voeren van de volledige boekhouding, van het inboeken van facturen tot het opmaken van de eindbalans. Wij stellen steeds voorop om alle indicatoren van jouw onderneming continu te blijven opvolgen en deze meteen te vertalen concrete verbetervoorstellen.

We zijn zelf ondernemers en begrijpen maar al te goed dat het is van cruciaal belang is om mogelijke problemen en oplossingen tijdig te signaleren en om onze klanten met advies en ondersteuning bij te staan bij elke fase binnen hun bedrijfsevolutie.

Ook startende ondernemers helpen wij graag bij de oprichting van hun eenmanszaak of vennootschap.

VERMOGENSPLANNING

Het is duidelijk dat je als ondernemer niet enkel met de financiële situatie van jouw onderneming bezig bent. Ook het beheer van jouw persoonlijk vermogen vind je belangrijk. Dit vertaalt zich bijvoorbeeld vaak in volgende vragen:

 • Welk kapitaal heb ik nodig om mijn levensstandaard te behouden als mijn beroepsinkomsten wegvallen?
 • Hoe kan ik mijn onderneming en mijn vermogen op een fiscaal interessante manier overdragen?
 • Wat met mijn vastgoed in het buitenland?
 • Wanneer ga ik het best met pensioen?

Om het beheer van het eigen vermogen in goede banen te leiden, kan je als ondernemer ook op onze expertise rekenen. Persoonlijke financiële planning of vermogensplanning beschouwen wij dan ook als een logische aanvulling op de bedrijfsboekhouding. Bij FISCOPTI beschouwen we een vermogensplan in feite als een onderdeel van jouw financiële planning.

Onze experten gaan, samen met jou, je persoonlijke financiële toekomst zo goed mogelijk in kaart brengen met het oog op maximale optimalisatie, wat je de nodige gemoedsrust zal geven.

Hierbij is een grondige inventarisatie nodig, waarbij enkele belangrijke parameters in kaart worden gebracht:

“Waar sta je nu?”

 • Structuur en overzicht van het huidig vermogen
 • Overzicht van mogelijk risico’s of investeringen die dit vermogen kunnen bedreigen
 • Verhouding bruto/netto vermogen

“Waar wil je naartoe?”

 • Jouw doelen en wensen
 • Netto inkomen
 • Levensstijl
 • Verkoop van je bedrijf
 • Successie

Na deze inventarisatie is de opmaak van een vermogensplan de volgende stap. Op basis van feitelijke gegevens (financiële positie, leeftijd, beleggingshorizon, levensstijl, eventuele schulden en bezittingen, enz.) bespreek je met jouw dossierbeheerder bij FISCOPTI hoe het vermogen het best kan worden ingezet om jouw financiële doelen te halen, zonder hierbij onnodige risico’s te nemen.

Door voortdurend jouw vermogensplan te monitoren en te evalueren,  zorgen onze experten voor financiële rust.

Heb je hier nog vragen over?

Heb je een specifieke vraag over hoe je best je vermogen optimaliseert.
Boek meteen een afspraak en kom gerust langs. De koffie staat al klaar. 
Of stuur ons een bericht (door op onderstaande knop te drukken), dat kan ook

 

Contacteer ons