Blog

Onze inzichten

VAPZ of IPT Wat doe je best als ondernemer?

APZ of IPT? Een terechte vraag, want als ondernemer wil je extra sparen voor je pensioen. Je weet dat je met het standaard zelfstandigen pensioen niet ver zal lopen, dus als je zelfstandig bent hier in België, is extra pensioensparen altijd een goed idee. Sterker nog, een aanvullend pensioenspaarplan is eigenlijk een must, ook al weet je als ondernemer niet altijd goed waar en waarmee te beginnen. In dit blogartikel ontwarren we graag die knoop voor jou: hoe spaar je nu het best als ondernemer?

Waarom nog fiscaal optimaliseren in 2022?

Als ondernemer weet u dat wanneer een onderneming een investering doet, zij dat onder bepaalde voorwaarden genieten van een investeringsaftrek. Een fiscaal voordeel dus, waarbij een bepaald percentage van de investering in aanmerking komt als vermindering van de belastbare winst.

De vergroening van de autofiscaliteit?

We horen je al denken: “Weer een verandering in de autofiscaliteit?” En we kunnen je geen ongelijk geven! De Belgische fiscus staat er immers om bekend om de spelregels sneller te veranderen dan Max Verstappen van banden wisselt tijdens een F1 race. Dit maakt ons beroep als accountant natuurlijk super boeiend, maar voor u als ondernemer wordt het moeilijk om allemaal nog bij te houden! Maar geen nood! In deze blog geven we je een overzicht van de nieuwigheden waarmee je rekening moet houden bij de aankoop van jouw nieuwe bedrijfswagen.